En vecka fylld av händelser




Även sotaren drabbas ibland av en punktering och här får Jocke slita hårt mitt på Svartbäcksgatan.

Sotaren drabbas även han av punkteringar ibland. Här är det Jocke som får visa kunskaperna i däckbytandets ädla konst mitt på Svartbäcksgatan. Fredrik var för upptagen med att dokumentera tillfället för att kunna hjälpa till. Det tackar vi för.



Det var för att undvika en olycka när en cyklist uppenbarade sig som Jocke fick göra en undanmanöver och råkade stöta emot en trottoarkant.



Vid en konditionsbesiktning fick Roger kontrollera skorstenens skick på vinden, med kundens tillstånd ålade han iväg i isoleringen och inspekterade. Trångt och mysigt, Johan ställde upp på att dokumentera detta så att han slapp krypa in.


Höga höjder


Att lärlingar ska få känna färg när dom är nya har alltid varit tradition i vårt yrke, så även för vår lärling Fredrik Svensson som fick bestiga en relativt hög skorsten som svajade lite lagom härligt.
Han påstod att "det inte var så farligt" men benen var ovanligt skakiga när han var nere på fast mark igen nu är det bara för Fredrik att vänta på att någon ny börjar så han får vara den som står nere och ler.


Äntligen Fredag!



Det är inte vanligt med så här mycket sot i en öppen spis men i detta
fall fick sotarn förtjäna sin lön.  

Nu är det snart helg och den ska vi njuta av och ladda våra batterier inför nästa vecka av sotning och ventilationsjobb.
Alla sotare hos oss har klarat av Fredag den trettonde utan större olyckor möjligtvis har någon skurit sig men det tillhör jobbet.

Trevlig helg!
Johan H och Roger

 




RSS 2.0