Utsikt utöver det vanliga.

Den här veckan har Peter och Micke varit på slottet och jobbat. Besiktningen i sig skiljer sig väl inte så mycket från den man utför på en villa. Fast när objekten i fråga finns på Uppsala Slott så är det ändå lite speciellt.

Utsikten är något utöver det vanliga, det ända tråkiga är väl att Peter och Micke var där på en av de dimmigaste dagarna den här veckan. Trots detta så tog de ändå en paus i arbetet för att föreviga utsikten från Uppsala Slott och den är magnifik på den höjden.







LIA-Elever


Nu har vi fått två stycken LIA-elever (lärande i arbete) på kammarn. Roger och Fredrik är nu tillbaks från sin teknikerutbildning för att få överföra teori till praktik. Brandskyddskontroller och besiktningsjobb av alla dess typer är vad som väntar dom en tid framöver, och en massa frågor som "har du inte glömt nåt nu" eller "är du säker".
Det är väldigt roligt och utvecklande även för oss som dom får följa med på dagarna, allt går inte av sig själv utan man får tänka till när frågorna kommer som en hagelsvärm över en.
Den här delen är ju väldigt viktig i den här utbildningen så att få vara med och forma och utbilda nya tekniker är utmanande och roligt för oss.
Just idag så går Roger med Peter den mest erfarna besiktningsmannen på vår arbetsplats, så han får nog fokusera och lyssna noga. Peter har många år i yrket och har varit med om det mesta som kan hända en sotare på jobbet. Han har väldigt mycket att dela med sig av till den yngre generationen sotare, och den erfarenheten är guld värd.

Peter på en skorsten.




RSS 2.0